be

Wiekenweg 10, 2387 Baarle - Hertog

Mijn Theeuwes
Theeuwes Tasty Mix

Theeuwes Tasty Mix

22 maart 2021 Guido Dirven
De ontwikkeling van de pens gebeurt deels tijdens de melkfase, tijdig vast voer aanbieden is essentieel om de pens te ontwikkelen en daarmee het speenproces geleidelijk te laten verlopen. Een lam moet fysiologische veranderingen ondergaan voordat het voer kan verteren op dezelfde manier als een volwassen herkauwer.

Het opnemen van vast voedsel is onmisbaar tijdens de ontwikkeling van de pens: papillengroei  alsook de penswand-ontwikkeling en de contracties van de pens vinden plaats onder invloed van vluchtige vetzuren waardoor de pens automatisch geleidelijk groter wordt (zie afbeelding).  Deze vetzuren worden gevormd uit voornamelijk zetmeelrijke voeders, belangrijk is om de vaste voeropname zo snel mogelijk op gang te krijgen. Belangrijk hierbij zijn smaak, aantrekkelijkheid en de fysieke vorm waarin het voer wordt aangeboden. Daarnaast is vers schoon onbeperkt drinkwater een vereiste om de vaste voeropname en daarmee de pensontwikkeling te stimuleren.

 

Onze Theeuwes Tasty Mix bevat elementen die het lam al op jonge leeftijd gaat opnemen, onderzoek heeft uitgewezen dat onze mix de vaste voeropname stimuleert. Belangrijk is om het aan te bieden op een leeftijd van 3 weken, hoe eerder het lam gewend is aan vast voer, hoe meer vast voer geconsumeerd zal worden tijdens het spenen. Zodra de lammeren de Theeuwes Tasty goed op nemen wordt opfokbrok geadviseerd, om de pens en het lam optimaal te ontwikkelen.

 

" Blijf op de hoogte met onze pers en mail! "